vrijdag 8 augustus 2014

courgetti met rauwe ham

goddelijk avondmaaltje: courgetti met rauwe ham - TN
Oké, first of all dit vind ik één van de lekkerste dingen om te eten en daarom valt dit recept onder één van mijn goddelijke avondmaaltjes (lees: favoriete recepten). Het is niet alleen heel lekker, maar ook nog eens heel gezond plus ik vind dat dit gerecht er ook altijd mega fancy uitziet. Een drie dubbele winnaar dus. Op zich is dit gerecht niet moeilijk te maken, maar ik moet eerlijk toegeven dat het wel makkelijker is wanneer je het juiste gereedschap in huis hebt. Om van de courgette zulke mooie dunne slierten te maken gebruikte ik een spirelli, een handig apparaatje waarmee je elk groentje tot mooie dunne slierten kunt snijden. Niet getreurd als je geen spirelli in huis hebt, want ik heb het vaak genoeg zonder gedaan, je moet alleen iets meer kunnen vertrouwen op je snij skills.

Voor twee personen heb je het volgende nodig:

  • Courgettes (2 stuks)
  • Kleine tomaatjes (2 flinke handjes)
  • Verse spinazie (1 handje)
  • Rauwe ham (6 plakjes)
  • Walnoten (1 handje)
  • Bouillonblokje
  • Balsamicocrème of azijn
  • Pesto (zie vorige blog, ongeveer 2 theelepels)
  • Zwarte peper
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de tomaatjes in een ovenschaal en bestrooi met de zwarte peper, voeg er eventueel nog een klein scheutje olijfolie aan toe mits je dit lekker vindt en laat ze in de oven garen in ongeveer 20 minuten. De tomaatjes zijn goed wanneer ze zacht zijn en een gerimpelde schil hebben. Zet een pan met water op, voeg het bouillonblokje toe en breng dit aan de kook. Snijd ondertussen de courgettes in zeer dunne reepjes, dit kun je het beste doen door de courgettes eerst te halveren (horizontaal), oftewel door van twee courgettes vier courgettes te maken, vervolgens doormidden te snijden (verticaal), zodat je vier courgettes in de vorm van halve manen krijgt, en tot slot snijd je in de lengte hele dunne plakjes (nu ik het terug lees klinkt het ingewikkelder dan het is, als je er niet uitkomt let me know!). Of je gebruikt een spirelli en draait de courgettes dus tot dunne slierten. Wanneer het water kookt voeg je de courgettes toe en zet je het vuur uit, laat de courgettes ongeveer 2-3 minuten in het kokende water liggen. Door ze niet te koken behouden ze een beetje bite en krijgen ze eenzelfde soort structuur als spaghetti. Snijd de spinazie wat fijner en hak de walnoten in kleinere stukjes. Giet de courgetti af en verdeel dit samen met de spinazie, walnoten, tomaatjes en rauwe ham over twee borden. Bestrooi naar eigen smaak nog met wat zwarte peper en voeg aan elk bord een theelepel pesto toe. Toef af met balsamico en je dinner is ready. 



Geen opmerkingen: